Idén (2021) ősszel, a Csíkszentdomokos határában létesített még csak csemetékből álló erdőt, további 1 500 csemetével bővítettük.

Mostanra, mintegy 11 500 csemete lelte meg újdonsült hazáját a korábban felhagyott kaszálókon.

Nézd meg az eseményről készült viedót a képre kattintva.

Az eseményen több tucat lelkes önkéntes is részt vett, akik felelősséget éreznek a jövő természete iránt. Nekik, de nektek is kedves olvasók hirdetjük, hogy a csíki tölgyecskék története még itt sem ér véget. 2022 tavaszán újra gyűljünk össze és fogjunk össze, ültessünk el további 11 000 csemetét, így növelve a tölgyerdő területét.

Hogy valóban egészséges és erős gyökereken álló tölgyerdő fejlődjön az itt ültetett csemetékből, fontos hogy az ültetést követően még 5-6 évig is akár gondoskodjunk róluk. A tavaly ültetett csemetéket idén már monitorizáltuk, vagyis megfigyeltük és feljegyeztük különböző paraméterek révén, hogy egészségesen fejlődnek-e, illetve szükség esetén segítséget nyújtottunk a szárazság vagy a túlnőtt fűfélék ellen.

A kedves érdeklődők a önkéntességi támogatás mellett adomány révén is segíthetik a facsemetéket, hogy elérjék a makkhozó kort. Adományozni a weboldalunkon vagy pedig a hivatalos adománygyűjtői oldalunkon is lehet.

Köszönjük a segítséget!

Külön köszönettel tartozunk kedves támogatóinknak: Transylmagica, One Tree Planted, Dora Optics.