
Proiect
UTree
În parteneriat cu firma Lynx Solutions dorim să dezvoltăm și să promovăm cu ajutorul comunității locale un catalog online al arborilor urbani – menit să faciliteze managementul lor și să asigure publicului interesat o posibilitate de implicare în gestionarea spațiilor verzi și a arborilor urbani în special.
Cunoașterea arborilor din oraș reprezintă primul pas spre managementul efectiv a lor.
Catalogul arborilor urbani utree.ro va fi completat de către voluntari – locuitorii interesați în aspectul și starea spațiilor verzi. Acest catalog al arborilor urbani va asigura informații actualizate în mod regulat despre starea arborilor din oraș, va putea fi folosit de administrațiile locale ca un instrument eficient în identificarea arborilor problematici, în desfășurarea unui management de risc pro-activ.
Pentru locuitori și organizațiile neguvernamentale interesați în protejarea arborilor valoroși din oraș acest catalog online al arborilor urbani – accesibil pentru oricine – va reprezenta o unealtă de sprijin în activitatea lor de susținere cu scopul protejării arborilor urbani.
Cu ajutorul catalogului arboriinostri.ro pot fi identificate și arborii care se află în locuri nepotrivite, care trebuie înlocuite datorită faptului că reprezint un pericol asupra clădirilor etc.
Dacă vă interesează proiectul, puteți sprijini eforturile noastre prin pagina oficială de donații a asociației.
Între 2019 și 2021, 14.438 arbori au fost cercetați, în principal în Târgu Mureș, cu ajutorul studenților la arhitectură peisagistică și horticultură de la Universitatea Sapienția din Transilvania. Ancheta a fost lansată și în Cluj-Napoca, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Miercurea Ciuc și Borsec.
Un alt obiectiv al nostru este de a realiza partea de monitorizare a proiectelor noastre cu ajutorul UTree. Acest lucru înseamnă că vom urmări puieții plantate timp de mai mulți ani, înregistrând coordonatele GPS ale acestora și monitorizându-le sănătatea și ritmul de creștere. În 2021, am început să monitorizăm puieții, până acum în Sândominic și în pășunea de pădure Hodoșa.




Datele înregistrate în catalog vor asigura o bază solidă a discuțiilor legate de necesitatea intervențiilor asupra arborilor.
Sistemul IT va conține alături de baza de date online și pagina de web, și două aplicații mobile (pe sistemele Android și IOS) care va asigura posibilitatea de înregistrare facilă a parametrilor necesare, aplicații aflate în curs de dezvoltare.
With Pando you can contribute to a greener future.
Get involved!
You can support the Pando projects. You can donate occasionally, monthly by direct debit, or by redirecting part of your annual tax. Donate right now through the GoGetFunding platform.
Social media