În această toamnă, am început un proiect pe care vrem să-l implementăm de ceva timp. Scopul nostru a fost întotdeauna să redăm naturii puțin din ceea ce noi oamenii am luat din ea. Prin urmare, majoritatea proiectelor noastre încearcă să îndeplinească acest concept de bază.

Prin cel mai recent proiect al nostru, restaurarea unui peisaj transilvănean, încercăm să restaurăm o zonă care, pe lângă faptul că oferă priveliști frumoase, are beneficii ecologice ridicate, întrucât depășește cu mult alte regiuni similare din punct de vedere al biodiversității.

Hodoșa, 2020 toamna

Plantarea a avut un succes uriaș în rândul supporterilor noștri. Planul era îmbunătățirea ecologică a unei pășuni împădurite, pe care am reușit să o începem la sfârșitul lunii octombrie plantând 500 de răsaduri de stejar pe o suprafață de aproximativ 20 hectare pe o pășune de lângă Hodoșa.

Într-o singură zi am reușit să plantăm toți copacii în locul lor desemnat! Având în vedere că aceasta este o pășune, a fost necesar să se acordăm o atenție specială pentru a păstra o distanță mai mare de 10m între copaci. Am soluționat problema aranjării cu ajutorul aplicației noastre Utree, astfel voluntarii au putut găsi locurile desemnate ale copacilor de plantat. Aplicația funcționa inițial ca un cadastru de arbori urbani (puteți citi mai multe despre aceasta aici) care poate fi utilizat în mai multe orașe transilvănene, dar acum poate fi vizualizată și locația arborilor plantați lângă Hodoșa.

În plus, voluntarii au plasat un tub protector lângă fiecare copac, pe care l-au instalat în jurul răsadurilor, pentru ca aceștia să crească neperturbați în această perioadă vulnerabilă a vieții lor, pe lângă animalele care pasc acolo.

Suntem foarte recunoscători pentru ajutor și este o mare bucurie să știm că atât de mulți oameni poartă în inima lor soarta naturii! A fost minunat să vedem că oamenii care au venit la eveniment au luat sapa în mână și au lăsat în urmă o amprentă pozitivă pentru mediu și pentru viitor.

 

Mulțumim pentru toți cei, care s-au implicat! Va urma!