În această toamnă (2021), am adăugat 1.500 de puieți la pădurea care a fost înființată la periferia localității Sândominic.

Astfel, aproximativ 11 500 de puieți și-au înrădăcinat în secerătoarele abandonate anterior.

Urmăriți clipul video al evenimentului dând click pe imagine!

La eveniment au participat și zeci de voluntari entuziaști, care simt o responsabilitate față de natura viitorului. Pentru ei, și pentru voi, dragi cititori, proclamăm că povestea puieților de stejar din Sândominic nu se termină aici. În primăvara anului 2022, haideți să ne adunăm din nou și să plantăm alți 11.000 de puieți, mărind astfel suprafața pădurii de stejar.

Pentru a ne asigura că o pădure de stejar cu adevărat sănătoasă crește din puieții plantați, este important să îi îngrijim încă 5-6 ani după plantare. Puiețile plantate anul trecut au fost deja monitorizate în acest an, adică observate și înregistrate pentru o creștere sănătoasă și dacă este necesar, au fost ajutate pentru a controla seceta sau ierburile crescute excesiv.

Pe lângă sprijinul voluntar, puteți face și donații pentru a ajuta puieții să ajungă la maturitatea ghinde. Puteți dona pe site-ul nostru sau pe pagina noastră oficială de strângere de fonduri.

Vă mulțumim pentru ajutor!

Mulțumiri speciale pentru susținătorii noștri amabili: Transylmagica, One Tree Planted, Dora Optics.